kolokythopita
December 1, 2015 0

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια συνταγή για Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, απ’ την υπέροχη ελληνική παράδοση!

Υλικά για 6 άτομα
6 μέτρια κολοκύθια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
4 αβγά
1 ½ φλ. φέτα ή ανθότυρο Χελμός σπασμένο
1 ποτήρι γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν όσο γίνεται, αφού βγάζουν πολύ νερό. Δεν μας πειράζει καθόλου που σχεδόν θα διαλυθούν. Ψιλοκόβουμε πάνω τους τον δυόσμο ή τον μαϊντανό-ή ακόμα καλύτερα και τα δυό μαζί. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι και τα τυριά, προσθέτουμε το πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα κολοκύθια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ένα αντικολλητικό ταψί βολεύει στο ξεφορμάρισμα. Πριν την κόψουμε, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips: *Αντί για κολοκύθι, μπορoύμε να βάλουμε μελιτζάνες σε κυβάκια ή πιπεριές, βλίτα, σκέτα κρεμμύδια και οποιοδήποτε λαχανικό που θα σοτάρουμε προηγουμένως και θα το αρωματίσουμε με όσα περισσότερα φρέσκα μυρωδικά μας βρίσκονται-και κυρίως, μπόλικο μαϊντανό ή βασιλικό ή ρίγανη. Η υπόλοιπη διαδικασία-αβγά, γάλα, τυρί-παραμένει η ίδια. Αν και στο τυρί, ακολουθούμε τα γούστα μας και ό,τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε από το ψυγείο. Όλα ταιριάζουν.
*Με την ίδια συνταγή, μπορούμε να ανακυκλώσουμε το φαγητό που περίσεψε από την προηγούμενη: κοτόπουλο, κιμά για μακαρόνια, ένα κοκκινιστό κομμένο σε κομματάκια, φασολάκια, μπάμιες και όλα τα λαδερά που θα στραγγίξουμε από τα πολλά ζουμιά τους προηγουμένως.

Leave a Reply

essay writing service

Οι Συνεργάτες

panda
city_fresh
helmos
planet
Created by Global Minds.
Copyrights © Super Market Kronos.