pikantiko_kotopoulo
December 1, 2015 0

Πικάντικο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες

Πικάντικο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, ρόκα και σκορδάτο γιαούρτι…
Το κλασικό κοτόπουλο φούρνου με πατατούλες ελαφρώς…πειραγμένο. Με μια σαλάτα ρόκα και γιαούρτι για ένα υγιεινό, χορταστικό, πλήρες γεύμα.

Υλικά
700 γρ κοτόπουλο
600 γρ. πατάτες μικρές, κομμένες σε φέτες
60 γρ. τρυφερή ρόκα (baby ρόκα)
4 1/2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 πράσα, τα λευκά και πράσινα μέρη, κομμένα κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (από μισό λεμόνι)
1/3 φλιτζανιού γιαούρτι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. πάστα τσίλι
φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμό λεμονιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο, μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα τσίλι, το κύμινο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου (ή έως και 8 ώρες στο ψυγείο).
2. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πράσα, το ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε σε μία στρώση. Ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας λιγάκι τις πατάτες. Στη συνέχεια, σκορπίζουμε από πάνω το πράσο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι πατάτες και όλα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
4. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ, τρίβουμε το σκόρδο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5. Βάζουμε κουταλιές από το γιαούρτι πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, σκορπίζουμε τη ρόκα και τον άνηθο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και μεταφέρουμε στα πιάτα.

Leave a Reply

essay writing service

Οι Συνεργάτες

panda
city_fresh
helmos
planet
Created by Global Minds.
Copyrights © Super Market Kronos.