blue-cheese-salad-photo13
December 1, 2015 0

Σαλάτα με μήλα, καρύδια και blue cheese

Υλικά: Μερίδες: 6

Για τη σαλάτα
6 κούπες χοντροκομμένα μαρούλια (σγουρά, φριζέ, λόλα κόκκινη και πράσινη)
½ μήλο φούτζι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
½ πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
⅓ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα (40g)
¼ κούπας blue cheese, θρυμματισμένο (30g)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το ντρέσινγκ
¾ κούπας χυμό μήλου (180ml)
¼ κούπας ελαιόλαδο (50ml)
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γλ. μουστάρδα
¼ κούπας blue cheese, θρυμματισμένο (30g)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα καρύδια. Τα απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε ή τα αλέθουμε σε χοντρά κομμάτια.

2. Για τη σαλάτα: Πλένουμε καλά τα μαρούλια, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια, πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τέλος, πλένουμε την κόκκινη πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κυβάκια. Προσθέτουμε τα μήλα και την πιπεριά στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το θρυμματισμένο τυρί.

3. Για το ντρέσινγκ: Βάζουμε το χυμό μήλου σ΄ ένα κατσαρολάκι (ή σ’ ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων) και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Μόλις κρυώσει, το αδειάζουμε σ’ ένα μπολάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί. Ανακατεύουμε και νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ λίγα λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Leave a Reply

essay writing service

Οι Συνεργάτες

panda
city_fresh
helmos
planet
Created by Global Minds.
Copyrights © Super Market Kronos.