trelo_kotopoulo
December 1, 2015 0

“Τρελό” κοτόπουλο

“Τρελό” κοτόπουλο για σήμερα με γιαούρτι Χελμός, κάρι & φουντούκια…γρήγορο & σουρεάλ!
Δεν είναι μόνο η γιαουρτένια σως και τα φουντούκια που κάνουν την διαφορά, αλλά η όλη παρασκευή του φιλέτου.

Υλικά
700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ.
3 – 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 ml ελαιόλαδο
70 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. γιαούρτι Χελμός στραγγιστό
1/2 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσµος, κοπανισµένα µέχρι να γίνουν σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ή ξερός κόλιανδρος σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
100 γρ. φουντούκια, καβουρδισµένα (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3 – 4 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία) και χοντροκοπανισµένα
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσµο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουµε από όλες τις πλευρές µε το αλεύρι. Για να µας φτάσει το αλεύρι, καλό είναι να το βάλουµε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουµε κουνώντας το πάνω από το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, προτιµότερο αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και το κοτόπουλο. Το σοτάρουµε για περίπου 3 – 4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουµε µε το κρασί και µαγειρεύουµε για 2 λεπτά, έως ότου εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, µετριάζουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 4 – 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραµείνει ζουµερό.
Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφήνουµε για 2 – 3 λεπτά να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουµε το γιαούρτι µε τα µπαχαρικά και ανακατεύουµε απαλά να ενσωµατωθεί. Σκορπίζουµε τα φουντούκια και σερβίρουµε µε πιλάφι, σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.

Leave a Reply

essay writing service

Οι Συνεργάτες

panda
city_fresh
helmos
planet
Created by Global Minds.
Copyrights © Super Market Kronos.