fakes_veloute
December 1, 2015 0

Φακές Βελουτέ με Φέτα Χελμός

Υλικά
500γρ φακές ψιλές AGRINO
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κοτσάνι σέλερι
3 καρότα
ελαιόλαδο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1κ.σ. ξίδι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο ζωμό κότας ή νερό
250 γρ. φέτα Χελμός
1 χούφτα αμύγδαλα σε flakes

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε φετάκια. Καθαρίζουμε το σέλερυ και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε τις σκελίδες στα 2. Φτιάχνουμε ζωμό κοτόπουλο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 8-10 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, τις φακές και το σέλερι και αφήνουμε άλλα 5-6 λεπτά να σοταριστούν. Προσθέτουμε ζωμό ή νερό, τη δάφνη και τον τοματοπελτέ και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως η φακή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε το ξίδι. Η σούπα μας πρέπει να είναι πηχτή σε αυτό το σημείο, αν όχι αφαιρούμε με μια κουτάλα λίγο από το νερό και την αλέθουμε με τη ράβδο ή την βάζουμε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και ξαναχτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με το μπλέντερ. Αν μας έχει βγει πολύ πηχτή, αραιώνουμε με καυτό νερό μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Αν είναι πολύ αραιή, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει αρκετά.
Παράλληλα σε ένα τηγανάκι, καίμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε για 1-2 λεπτά τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή με λίγη φέτα σπασμένη με το χέρι, λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

essay writing service

Οι Συνεργάτες

panda
city_fresh
helmos
planet
Created by Global Minds.
Copyrights © Super Market Kronos.